Spring naar content

Natuurfotograaf Frans Lanting ambassadeur WNF

14 augustus 2012

Zeist - Naast actrice Carice van Houten en ESA-astronaut André Kuipers is nu ook de internationaal bekende natuurfotograaf Frans Lanting ambassadeur van het WNF.

Lanting, die voor zijn foto’s voor National Geographic maar liefst drie keer de World Press Photo heeft gewonnen, werkt al jarenlang samen met het WNF. Zijn ambassadeurschap is dan ook een bekroning op die samenwerking.

Een mini-WNF“Je kunt het carrièreverloop van Frans Lanting als natuurfotograaf vergelijken met de ontwikkeling van onze organisatie”, zegt een trotse WNF-directeur Johan van de Gronden. “Wij richtten ons, net als Frans, in het begin alleen op wilde dieren als olifanten en tijgers. Langzamerhand groeide het besef dat dieren en hun leefgebieden allemaal onderdeel zijn van een ingenieus systeem en dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Die boodschap in zijn werk sluit naadloos aan bij alles waar WNF voor staat. Hij kan als geen ander ons gedachtegoed in beeld brengen. ”

Nederlandse première multimediaal concert LIFE
De fotograaf  brengt als cadeau voor het 50-jarig bestaan van WNF zijn internationaal bejubelde multimediale concert LIFE: A Journey through Time naar Nederland. Op 25 augustus is de Nederlandse première te zien en te horen in het Concertgebouw in Amsterdam. LIFE is Lantings persoonlijke visie op de ontwikkeling van onze planeet, van de oorsprong tot nu. Het Residentie Orkest brengt muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass ten gehore terwijl op de achtergrond de beelden van Lanting worden geprojecteerd. Nieuw aan de eenmalige voorstelling in Nederland zijn foto’s van ruimtevaartorganisatie ESA en astronaut en WNF-ambassadeur André Kuipers. Hiermee krijgt LIFE een extra dimensie; het perspectief op de aarde vanuit het heelal.

De opbrengsten van de avond komen ten goede aan WNF-projecten in de Koraaldriehoek; dit onderwaterparadijs in de zee tussen Indonesië en de Filipijnen wordt bedreigd door vervuiling en overbevissing.

Luister hier naar het interview op Radio 4 met Frans Lanting over LIFE en zijn ambassadeurschap.

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X