Spring naar content

Impala

Impala

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Impala

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkAepyceros melampus
Engelsimpala
Verspreidingoosten en zuiden van Afrika
Biotoopsavanne
Voedselgras, ook bladeren
Lengte120 - 160 cm, staart 30 - 45 cm
Gewicht40 - 65 kg

Impala's zijn sierlijke bruingele tot roodbruine antilopen. Over de staart en heupen lopen donkere vegen. De bokken hebben liervormige, geribbelde horens van 50 tot 75 centimeter lang, de vrouwtjes zijn meestal ongehoornd.

Vergeleken met andere antilopen zijn impala's nogal luidruchtig. Vooral in de paartijd, als de mannetjes een hees geknor laten horen. De mannetjes vechten dan met elkaar om een territorium.

In de droge tijd leven mannetjes en vrouwtjes in gemengde kuddes. Ze leven soms samen met bavianen waarbij beide soorten van elkaars waakzaamheid profiteren.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Runderen e.v. (holhoornigen)

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X