Spring naar content

Bennettwallaby

Bennettwallaby

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Bennettwallaby

© WWF-NL / Ingrid Wijne

Andere namenBennett-wallaby; Bennettwallabie
WetenschappelijkMacropus rufogriseus; Wallabia rufogrisea
EngelsBennett's wallaby
VerspreidingAustralië, Tasmanië
Voedselgras, wortels van vetplanten en bladeren
Lengte80 cm, staart 70 cm
Gewicht10 - 25 kg
Statusalgemeen
De Bennettwallaby is een kleine kangoeroe die vaak in dierentuinen wordt gehouden. Wallaby's houden zich meestal overdag schuil in de struiken om tegen de avond naar open gebieden te gaan om te grazen. Ze worden soms door boeren geschoten omdat die deze graseters als concurrent voor hun vee zien.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X