Spring naar content

Afrikaanse wilde ezel

Afrikaanse wilde ezel

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Afrikaanse wilde ezel

© WWF-Canon / Helmut DILLER

Andere namenwilde ezel
WetenschappelijkEquus africanus; Equus asinus
EngelsAfrican wild ass
VerspreidingOost-Afrika
Biotoophalfwoestijn
Leeftijdtot meer dan 25 jaar
Lengte2 - 2,3 m
Gewicht200 - 230 kg

Deze soort is de stamvader van de tamme ezel. Er zijn twee ondersoorten: de Somalische en de Nubische ezel, beide zeldzaam. Een derde ondersoort - de Algerijnse ezel - is uitgeroeid.

Wilde ezels leven in de onherbergzame halfwoestijn in Noordoost Afrika.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Paardachtigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X