Spring naar content

Harpij

Harpij

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Harpij

© WWF-Canon / Zig KOCH

WetenschappelijkHarpia harpyja
Engelsharpy eagle
Verspreidingvan Midden-Amerika tot centraal Zuid-Amerrika
Voedselgewervelde dieren
Lengte89 - 100 cm
Gewicht4 - 9 kg
Statusthans niet bedreigd

De harpij is een grote maar toch wendbare arend uit het Latijns Amerikaanse regenwoud. Net als de apenarend uit de Filippijnen jaagt hij op apen en andere zoogdieren uit de boomkruinen, waaronder vooral luiaards. Daarnaast vangt hij vogels en reptielen. Om het kronendak af te speuren zit de harpij vaak op een tak van een woudreus. Zijn grote nest bouwt hij ook hoog in een boom. Het mannetje en vrouwtje zijn uiterlijk niet van elkaar te onderscheiden.

Door vernietiging van het regenwoud neemt het aantal harpijen af. Vooral versnippering van het bos is een risico want de harpij heeft een groot jachtgebied nodig.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Roofvogels

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X