Spring naar content

Bennettboomkangoeroe

Bennettboomkangoeroe

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Bennettboomkangoeroe

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkDendrolagus bennettianus
EngelsBennett's tree kangaroo
VerspreidingAustraliƫ
Voedselbladeren en lianen
Lengte50 - 75 cm, staart 40 - 85 cm
Gewicht10 kg
Statusthans niet bedreigd
Er bestaan ongeveer tien soorten boomkangoeroes. De Bennettboomkangoeroe is lichtbruin met donkerbruine voeten en een geel met zwarte staart.

Boomkangoeroes leven in bossen en kunnen goed klimmen. Hun poten zijn vrij dik en bijna allemaal even lang. Ze 'hoppen' dan ook niet, zoals normale kangoeroes, maar lopen meer als apen door de bomen en op de grond. Ze worden bijna allemaal bedreigd doordat hun leefgebied in rap tempo afneemt door het kappen van oerwoud, daarnaast worden ze ook wel bejaagd voor het vlees.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X