Spring naar content

Tammarwallaby

Tammarwallaby

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Tammarwallaby

© WWF-NL / Ralph Akkemans

Andere namenDerbywallaby; tammar
WetenschappelijkMacropus eugenii; Wallabia eugenii
Engelstammar; tammar wallaby; Derby wallaby
VerspreidingZuid Australiƫ
Voedselgras
Lengte59 - 68 cm
Gewicht9 kg
Statusalgemeen
De tammarwallaby is een kleine kangoeroe (de kleinste wallaby) die in gebieden leeft met lage bomen en struiken. Hun belangrijkste vijanden, naast de mens, zijn de dingo en roofvogels.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X