Spring naar content

Bergkangoeroe

Bergkangoeroe

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Bergkangoeroe

© WWF-NL / Ralph Akkemans

Andere namenwallaroe
WetenschappelijkMacropus robustus
Engelswallaroo
VerspreidingAustraliƫ
Voedselgras en bladeren
Lengte80 - 140 cm, staart 60 - 90 cm
Gewicht15 - 50 kg
Statusalgemeen

De bergkangoeroe zit wat grootte betreft een beetje tussen de grote kangoeroes en de kleine wallaby's in. Ze worden daarom ook wel wallaroes genoemd.

Ze komen in verschillende leefgebieden voor, maar vooral op plekken met rotspartijen. Overdag houden ze zich meestal schuil vanwege de hitte, om tegen de namiddag te gaan grazen en knabbelen. Bergkangoeroes leven doorgaans in hun eentje of met hun jongen.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X