Spring naar content

Quokka

Quokka

Steun deze dieren Stuur foto als e-card Stuur jouw foto in

Quokka

© WWF-Canon / Klein & Hubert

WetenschappelijkSetonix brachyurus
Engelsquokka
VerspreidingZuidwest-Australiƫ
Voedselgras en kruiden
Lengte40 - 55 cm, staart 30 cm
Gewicht1,5 - 5 kg
Statuskwetsbaar

De quokka is een kleine kangoeroe. Hij is niet groter dan een haas en lijkt wel wat op een beverrat. Ze bewegen echter als kangoeroes en ze hebben uiteraard ook een buidel.

Quokka's leven voornamelijk in moerasgebieden. Op veel plekken op het vaste land zijn ze zeldzaam geworden, ondermeer doordat ze bejaagd worden door vossen die in Australië zijn ingevoerd. Op twee eilanden voor de Zuidwest-kust komen ze nog wel volop voor en vormen de weinig schuwe mini-kangoeroes een attractie voor de toeristen die de eilanden bezoeken.

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Buideldieren

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X