Spring naar content

Tijger

Tijger

Adopteer dit dier

Tijger

© WWF / National Geographic Stock - Michael Nicols

WetenschappelijkPanthera tigris
Engelstiger
Verspreidingverspreide gebieden in Zuidoost-Aziƫ en het Verre Oosten (Amoergebied)
Voedselvlees: ook (zeer) grote prooien
Leeftijdtot 25 jaar (gevangenschap)
Lengte1,4 - 2,8 meter; staart 60 - 110 cm
Gewicht100 - 300 kg
Onderverdeling6 ondersoorten

De tijger is de grootste katachtige en onmiskenbaar met zijn zwart gestreepte oranje-gele vacht. Een eeuw leefden er naar schatting nog zo'n 100.000 tijgers in een groot deel van Azië. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en vooral door de meedogenloze jacht zijn er nu in het wild nog maar ongeveer 3200 over.

Van de negen ondersoorten zijn er de afgelopen zestig jaar drie uitgestorven: de Javaanse (eind jaren '80), de Kaspische (begin jaren '80) en de Balinese tijger (midden jaren '40). De Zuid-Chinese tijger is mogelijk ook in het wild uitgestorven: in de natuur is hij de afgelopen 25 jaar niet meer gezien.

Tegenwoordig is de vraag naar tijgerproducten voor traditionele oosterse medicijnen de belangrijkste oorzaak van de aanhoudende stroperij. Het Wereld Natuur Fonds heeft zet zich in voor tijgerreservaten en tegen de handel in tijgerproducten.

Meer informatie

Meer informatie over het WNF soortenprogramma voor tijgers.
Download het infoblad 'de tijger'

Tussen 6 en 12 jaar?
Op zoek naar leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub.
Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

 

Soorten Katachtigen

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X