Spring naar content

Groene economie

Onze economie en welvaart draait op alles wat de aarde ons biedt: frisse lucht, grondstoffen, energie, CO2-opslag, medicijnen en schoon water. Maar als we onvervangbare ‘natuurdiensten’ op de huidige voet blijven gebruiken, putten we de aarde uit. Momenteel heeft de aarde 1,5 jaar nodig om duurzaam te produceren wat we in 1 jaar gebruiken.

Het roer moet om. Willen we de biodiversiteit op aarde beschermen en onze bronnen van welzijn veiligstellen, dan moeten we snel toe naar een groene economie. Dat wil zeggen: naar schone technologieën, duurzame handelsketens, groene financieringsmechanismen, en een ander consumptiepatroon.

Het Wereld Natuur Fonds zet zich daarom in voor verduurzaming van productie- en handelsstromen. Het rapport Groen, groener, groenst (pdf) laat zien hoe.

Strategie voor groene economie

Daarbij staan de 'natuurdiensten' die het meeste onder druk staan voor ons centraal: grondstoffen, water en energievoorziening.

Om de markten rond deze kwetsbare stukjes aarde te veranderen, hebben we een strategie voor een groene economie ontwikkeld.
We zoeken samenwerking met sectoren en bedrijven die voor hun productie grootschalig gebruikmaken van deze natuurlijke hulpbronnen. Juist door hun impact kunnen deze spelers al direct het verschil maken voor de natuur wanneer ze overstappen op groene productie en handel.
Daarnaast richten we ons op verduurzaming van de financiele sector - de investeerders in bedrijven. En we gaan het gesprek aan met beleidsmakers om de groene economie waar nodig een juridisch duwtje in de rug te geven.

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X