Spring naar content

WNF en Coca-cola

Campagne Arctic Home

Coca-Cola en WWF bundelen hun krachten met de Arctic Home-campagne. Voor het inmiddels tweede jaar in Europa creëert de samenwerking tussen het WWF en Coca-Cola via ‘Arctic Home’ meer bewustzijn en zamelt geld in om het leefgebied van de ijsbeer te helpen behouden, zodat moederijsberen een veilige plek kunnen vinden waar ze hun jongen kunnen werpen en grootbrengen.

De campagne roept nu iedereen om naar de Arctic Home website te gaan om meer te leren over de problemen van ijsbeerfamilies, én om te doneren. Coca-Cola verdubbelt alle donaties tot een maximum van € 1 miljoen.

Het geld dat we met deze campagne ophalen wordt gebruikt voor zes verschillende projecten. Op Arctic Home kan je lezen wat deze projecten inhouden en hoe het geld precies besteed wordt.

Iedereen verdient een thuis. Ga nu naar Arctic Home en Coca Cola verdubbelt je gift!

Ga naar Arctic Home en doe mee

arctic home banner protect

Water

Met Coca-Cola zijn doelen afgesproken over vermindering van het waterverbruik in de bedrijfsvoering en over duurzame landbouw. Samen met WNF wordt gewerkt aan maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het gebruik van zoetwater door Coca-Cola geen negatieve impact heeft op waardevolle natuur of lokale gemeenschappen. Ook draagt Coca-Cola financieel bij aan WNF-projecten voor de bescherming van internationaal belangrijke wetlands en delta's

Energie

Daarnaast is Coca-Cola één van WNF’s Climate Savers. Climate Savers zijn bedrijven die werken aan CO2-reductie en een voorbeeld zijn op het gebied van duurzame energie, innovatie en energiebesparing. Ook over vermindering van CO2-uitstoot heeft WNF met Coca-Cola heldere en meetbare afspraken gemaakt.

Resultaten

  • Coca-Cola is erin geslaagd om het waterverbruik wereldwijd met 20% te verminderen, vergeleken met 2004.
  • De CO2-uitstoot van Coca-Cola is o.a. in Europese landen met 9% teruggedrongen, ten opzichte van 2004.
  • Coca-Cola heeft actief meegewerkt aan een nieuw keurmerk voor verantwoord geteeld suikerriet en neemt aanzienlijke hoeveelheden duurzaam suikerriet af.
  • Donaties van Coca-Cola hebben bijgedragen aan de restauratie van het stroomgebied van de Donau in Hongarije en Roemenië, het leefgebied van onder andere de ernstig bedreigde steur. Daarnaast is met steun Coca-Cola een deel van de Mekong Delta in Vietnam uitgeroepen tot internationaal beschermd natuurgebied.

partnership logo wwf coke

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X