Spring naar content

Historisch overzicht WNF-huisvesting

1962
Het Natuur Noodfonds, de vierde WWF organisatie wereldwijd, heeft een bestuur dat bestaat uit mensen die deze bestuurlijke functie uitvoeren naast hun reguliere baan. Een echt kantoor is er nog niet. Het eerste geregistreerde adres is Keizersgracht 685 in Amsterdam. Dit is het adres waar de vergaderingen plaatsvinden.

1964
In augustus krijgt het Natuur Noodfonds een plekje in het gebouw van het Rijksinstituut voor Veldbiologisch Onderzoek ten behoeve van Natuurbehoud, een afdeling van Staatsbosbeheer. Adres: Laan van Beek en Royen 40-41 in Zeist.

In 1965 verandert de naam in het Wereld Natuur Fonds.

1970
In september verhuist het Wereld Natuur Fonds naar de Woudenbergseweg 39 in Austerlitz. Daar wordt, opnieuw bij Staatsbosbeheer, huisvesting gevonden in twee barakken. Een prachtige locatie in het bos. De organisatie bestaat uit ongeveer 15 mensen.

Na de actie ‘Red het oerwoud’ in 1974 groeit het aantal donateurs enorm en hiermee ook de organisatie. De barakken worden langzaam aan te klein.

1977
In februari verhuist het Wereld Natuur Fonds naar de 1e Hogeweg 2A in Zeist. Aanvankelijk alleen de begane grond, maar al snel komen de twee bovenverdiepingen erbij. Het pand wordt gedeeld met TRAFFIC, een zelfstandige organisatie die de wereldhandel in bedreigde dieren en planten in kaart brengt.

In 1986 werken er ongeveer 25 mensen bij het Wereld Natuur Fonds. Begin jaren negentig groeit het Wereld Natuur Fonds opnieuw uit het pand.

1993
In 1993 verhuist het Wereld Natuur Fonds naar een historische villa aan de Boulevard 12 in Zeist. Inmiddels zijn er 50 mensen in dienst. De actie ‘Geef om de Natuur’ met André van Duin laat het aantal donateurs stijgen naar bijna 700.000.

2006
Na dertien jaar is ook het pand aan de Boulevard 12 te klein geworden. De achterban is boven de 900.000 uitgestegen en er werken ruim 100 mensen voor het Wereld Natuur Fonds. In juli wordt het nieuwe pand betrokken aan de Driebergseweg 10 in Zeist. Een jaren '60-pand dat verbouwd is tot een zeer duurzaam en energiezuinig kantoorgebouw. Op alle fronten een passende huisvesting.

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X