Spring naar content

Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij steunt het Wereld Natuur Fonds sinds 1993.

Green Challenge

31 maart 2015 - De Postcode Lottery Green Challenge maakt zich op voor alweer de 9e editie. Veelbelovende startende ondernemers met groene businessplannen kunnen zich opgeven voor de grootste jaarlijkse internationale wedstrijd op het gebied van duurzame innovatie. Wie echt het verschil denkt te kunnen maken en wil bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering kan zijn duurzame businessplan inzenden.

De winnaar ontvangt 500.000 euro om zijn product of dienst verder te ontwikkelen en binnen 2 jaar op de markt te brengen. Daarnaast is er 200.000 euro beschikbaar voor één of twee andere veelbelovende groene inzendingen.

Ben jij of ken jij die veelbelovende startende groene ondernemer? Aanmelden kan tot en met 1 juni via www.greenchallenge.info

Postcode Loterij Miljoenenjacht

In dit spectaculaire spelprogramma op RTL 4, gepresenteerd door Linda de Mol, is elke vraag een etappe in een onverbiddelijke afvalrace. Totdat uiteindelijk één finalist in de finale speelt om die felbegeerde 5 miljoen euro!

Tijdens Miljoenenjacht kunnen deelnemers van de Postcode Loterij vanuit huis meespelen met Postcode Loterij Bingo en zo kans maken op hetzelfde bedrag als de finalist in het programma. En het leuke is; dit jaar wordt dit bedrag ook nog eens verdeeld onder alle buren die meespelen met de dezelfde postcode.

Zes samenwerkende organisaties Droomfonds Haringvliet

Droomfonds Haringvliet

Een coalitie van 6 organisaties gaat het oer-Hollandse getijdenlandschap in het Haringvliet in ere herstellen. Pal onder Rotterdam ontwikkelen zij op de grens van rivier en zee een uniek natuurgebied en toeristische trekpleister waar iconische dieren als de zeearend, steur, bruinvis en witsnuitdolfijn zich kunnen vestigen.

De organisaties ontvingen op het Goed Geld Gala eind januari 13,5 miljoen euro uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij om hun droom te realiseren: het afgesloten Haringvliet weer tot leven wekken.

Het bijzondere project Natuurherstel Haringvliet is ontwikkeld door 6 organisaties: initiatiefnemer het Wereld Natuur Fonds (WNF), Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland. Zij werken nauw samen met de provincie Zuid-Holland en gemeenten in de regio die van het Haringvliet weer een dynamisch gebied willen maken waar de natuur én regionale economie bloeien.

Dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij kan iedereen straks op het water en aan de oevers genieten van unieke natuur die vrijwel is verdwenen.

© Nationale Postcode Loterij

Duurzaam eten

De Postcode Loterij wil duurzamer eten een stimulans geven.
Steeds meer consumenten willen graag duurzamer eten, maar niet iedereen weet hoe je bewuster kunt kiezen. Daarom is de Postcode Loterij samen met Albert Heijn en Unilever de samenwerking DOE MAAR LEKKER DUURZAAM gestart.
Alle 2,5 miljoen deelnemers die meespelen met de Postcode Loterij ontvangen een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro. Met deze kaart kunnen zij drie weken lang duurzamere producten kopen bij Albert Heijn. Het gaat hier om ruim 600 producten van het merk AH puur&eerlijk en Unilever-producten met een duurzaamheidskeurmerk. Omdat 1 op de 3 Nederlandse huishoudens meespeelt met de Postcode Loterij, hopen we met deze actie veel impact te kunnen hebben.

Meer informatie is te vinden en wordt continu geüpdatet op de website  www.doemaarlekkerduurzaam.nl.

Onze partner Nationale Postcode Loterij komt ook in gebieden zonder postcode!

Bij de Postcode Loterij is uw postcode uw lotnummer.
Jaarlijks winnen miljoenen mensen samen met hun buren prijzen in de loterij.

Naast de kans om mooie prijzen te winnen, steunen de deelnemers aan de Postcode Loterij met hun deelname goede doelen als het Wereld Natuur Fonds.

De Postcode Loterij komt dus ook in gebieden zonder postcode!

Kanjers Van Goud

Presentatrice Quinty Trustfull gaat met WWF collega Karin Spong het Surinaamse veld in om te zien en ervaren wat het werk van WWF inhoudt. Voor het tv-programma hebben we een aantal WNF-projecten bezocht die met het Amazonegebied samenhangen.

Lees meer >

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X