Spring naar content

Home

Welkom op de website van het WNF Regioteam Limburg

Wij willen je graag via deze site op de hoogte houden van de activiteiten die wij organiseren in Limburg. Ben je benieuwd of we binnenkort bij jou in de buurt staan? Kijk dan eens bij Activiteiten in het menu!

 

Achtjarige scholier van de Tovercirkel staat voor aap!

en houdt inzameling voor bedreigde orang-oetans

Zaterdag 9 mei 2015

Er werd druk gewerkt in basisschool de Tovercirkel in Heerlen. En het was nog wel een zaterdag.

Lucas kijkt voor de laatste keer of alles klaar is voor de grote inzamelingsactie. Vandaag gaat hij orang-oetangs redden. De apensoort wordt met uitsterven bedreigd en dat gaat Lucas aan het hart. Daarom doet hij mee aan de actie 'Ik sta voor aap' van het WNF. Op de Tovercirkel heeft Lucas verschillende activiteiten op touw gezet om geld in te zamelen. Bezoekers kunnen deelnemen aan wilde dierenyoga, maar ook een door de plaatselijke bloemist gesponsord bloemetje kopen. Het is al het derde jaar dat Lucas een inzamelingsactie houdt.  "Ik ben lid van de rangerclub en ieder jaar voeren we actie voor een dier in nood. Het eerste jaar heb ik geld gekregen van familie, toen had ik niet zoveel. Vorig jaar heb ik cupcakes verkocht. Maar nu kunnen we veel geld inzamelen", zegt hij enthousiast. 

Zoveel enthousiasme, het kon niet anders, ons team moest natuurlijk ook een steentje bijdragen aan het succes van Lucas. Wij waren de hele dag aanwezig met een informatiestand en hebben de nodige knuffels verkocht. Lucas haalde uiteindelijk 850 euro op. Lucas: "Van dat geld gaat het WNF nieuwe bomen planten, zodat de orang-oetans op hun eigen plekje kunnen blijven."

   

Earth Hour 2015

Zaterdag 28 maart 2015

Het is vanavond een uur lang donkerder geweest in Nederland dan gebruikelijk. Tussen 20.30 uur en 21.30 uur ging op een groot aantal locaties het licht uit in het kader van Earth Hour waaronder de IKEA in Heerlen.

  

Tijdens Earth Hour wordt wereldwijd in 165 landen een uur lang stilgestaan bij de klimaatverandering. Het initiatief van het Wereld Natuur Fonds werd in 2007 in het leven geroepen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. In de middag voorafgaand aan Earth Hour voerde het Regioteam Limburg samen met het United World College in Maastricht actie bij IKEA Heerlen. Leerlingen van deze school deelden flyers uit over earth hour en onze vrijwilligers gaven iedereen die het maar wilde horen voorlichting over het initiatief.

  

 

School met de Bijbel maakt WNF kunstwerk

Woensdag 14 januari 2015

De school met de Bijbel in Venlo heeft natuur en milieu als thema gekozen om een jaar lang extra aandacht aan te besteden. Daarbij willen ze graag samenwerken met het WNF. Groep 8 heeft als startschot een kunstwerk gemaakt dat het hele jaar op het schoolplein blijft staan. Dit kunstwerk werd 14 januari onthuld.

Onze Panda is ter plaatse gaan kijken hoe het geworden is en om iedereen met een knuffel te bedanken voor de inzet en hulp voor zijn familie en alle andere bedreigde dieren. Omdat de Panda niet kon wachten om met groep 8 te gaan dansen en met iedereen op de foto te gaan was het niet mogelijk om een uitgebreid verhaal te vertellen wat het WNF allemaal doet. Voor de leerlingen die dat nog niet weten hebben we daarom afgesproken dat het regioteam de komende periode een aantal gastlessen komt verzorgen. En ondertussen herinnert de panda iedereen op het schoolplein er aan dat er nog een wereld te winnen is.

  
 

Raid XL 2014 Kids & Parents

In het prachtige weekend van 17 en 18 mei heeft de Raid XL Kids & Parents adventure race plaatsgevonden. Gedurende de race kwamen vele activiteiten aan bod, zoals oriëntatielopen, mountainbiken en kajakken/kanoën. Daarnaast waren er ook de nodige special tasks zoals klimmen, touwen, en hindernissen.

Nieuwsgierig naar de foto's? Kijk hier.

  


Earth day 2014

Dinsdag 22 april 2014 was het weer Earth Day. Een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in 192 landen met als doelstelling iedereen even na te laten denken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

 Op dinsdagochtend 22 april heeft het regioteam de kickoff bijeenkomst bij DSM Urmond meer inhoud gegeven. In het kader van Earth Day heeft DSM innovation al haar medewerkers gevraagd even stil te staan bij de noodzaak om zelf een bijdrage te leveren aan het op een goede manier doorgeven van de aarde aan de volgende generatie.

Het regioteam heeft een engelstalige presentatie gegeven, waarin is ingegaan op onze voetafdruk en de 50 manieren om de aarde door te geven. Hierbij is dieper ingegaan op de noodzaak om ons gedrag aan te passen aan de beperkte mogelijkheden die onze planeet heeft en op de manieren waarop je in het dagelijkse doen en laten zelf een bijdrage kunt leveren om onze voetafdruk te verkleinen.

Wil jij ook weten op welke manier jij de aarde kan doorgeven? Kies jouw manier op www.wnf.nl/50manieren.

 

 

 

 

Rangerdag zondag 6 april 2014 in Blerick

Op zondag 6 april heeft de rangerdag van het WNF-regioteam Limburg plaatsgevonden. Dit jaar voeren de rangers actie voor het koraalrif. Onder het motto 'Gezond Koraal? Help Allemaal!' komen de rangers in actie om de leefomstandigheden van het koraal te verbeteren.

Een groep enthousiaste rangers is in de middag bezig geweest met het schilderen van hun eigen koraalrif schilderij en met het zoeken naar waterdiertjes in vijver. Nadat alle schilderijen klaar waren, zijn alle rangers samen op de foto geweest in een levensgroot koraalrif, compleet met duikbril.

Kijk snel voor de foto's in het fotoalbum.

 

 

Je kunt ons ook vinden op facebook:

WNF Limburg op facebook

Delen