Spring naar content

Home

Welkom op de website van het WNF Regioteam Limburg

Wij willen je graag via deze site op de hoogte houden van de activiteiten die wij organiseren in Limburg. Ben je benieuwd of we binnenkort bij jou in de buurt staan? Kijk dan eens bij Activiteiten in het menu!

 

School met de Bijbel maakt WNF kunstwerk

De school met de Bijbel in Venlo heeft natuur en milieu als thema gekozen om een jaar lang extra aandacht aan te besteden. Daarbij willen ze graag samenwerken met het WNF. Groep 8 heeft als startschot een kunstwerk gemaakt dat het hele jaar op het schoolplein blijft staan. Dit kunstwerk werd 14 januari onthuld.

Onze Panda is ter plaatse gaan kijken hoe het geworden is en om iedereen met een knuffel te bedanken voor de inzet en hulp voor zijn familie en alle andere bedreigde dieren. Omdat de Panda niet kon wachten om met groep 8 te gaan dansen en met iedereen op de foto te gaan was het niet mogelijk om een uitgebreid verhaal te vertellen wat het WNF allemaal doet. Voor de leerlingen die dat nog niet weten hebben we daarom afgesproken dat het regioteam de komende periode een aantal gastlessen komt verzorgen. En ondertussen herinnert de panda iedereen op het schoolplein er aan dat er nog een wereld te winnen is.

  
 

Raid XL 2014 Kids & Parents

In het prachtige weekend van 17 en 18 mei heeft de Raid XL Kids & Parents adventure race plaatsgevonden. Gedurende de race kwamen vele activiteiten aan bod, zoals oriëntatielopen, mountainbiken en kajakken/kanoën. Daarnaast waren er ook de nodige special tasks zoals klimmen, touwen, en hindernissen.

Nieuwsgierig naar de foto's? Kijk hier.

  


Earth day 2014

Dinsdag 22 april 2014 was het weer Earth Day. Een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in 192 landen met als doelstelling iedereen even na te laten denken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

 Op dinsdagochtend 22 april heeft het regioteam de kickoff bijeenkomst bij DSM Urmond meer inhoud gegeven. In het kader van Earth Day heeft DSM innovation al haar medewerkers gevraagd even stil te staan bij de noodzaak om zelf een bijdrage te leveren aan het op een goede manier doorgeven van de aarde aan de volgende generatie.

Het regioteam heeft een engelstalige presentatie gegeven, waarin is ingegaan op onze voetafdruk en de 50 manieren om de aarde door te geven. Hierbij is dieper ingegaan op de noodzaak om ons gedrag aan te passen aan de beperkte mogelijkheden die onze planeet heeft en op de manieren waarop je in het dagelijkse doen en laten zelf een bijdrage kunt leveren om onze voetafdruk te verkleinen.

Wil jij ook weten op welke manier jij de aarde kan doorgeven? Kies jouw manier op www.wnf.nl/50manieren.

 

 

 

 

Rangerdag zondag 6 april 2014 in Blerick

Op zondag 6 april heeft de rangerdag van het WNF-regioteam Limburg plaatsgevonden. Dit jaar voeren de rangers actie voor het koraalrif. Onder het motto 'Gezond Koraal? Help Allemaal!' komen de rangers in actie om de leefomstandigheden van het koraal te verbeteren.

Een groep enthousiaste rangers is in de middag bezig geweest met het schilderen van hun eigen koraalrif schilderij en met het zoeken naar waterdiertjes in vijver. Nadat alle schilderijen klaar waren, zijn alle rangers samen op de foto geweest in een levensgroot koraalrif, compleet met duikbril.

Kijk snel voor de foto's in het fotoalbum.

 

 

Earth Hour 2014

De Gemeente Heerlen deed mee aan Earth Hour op 29 maart door om 20.30 uur gedurende één uur alle lichten te doven op het Pancratiusplein. Ook de horeca deed mee en in samenwerking met Schunck Muziekschool is er een concert van de Vitzkids Bigband gegeven. IKEA Heerlen heeft gezorgd voor aangestoken kaarsen op het plein en de terrassen en ook het WNF en de panda waren er bij. Samen met de muziek was het een sfeervolle avond.

In de middag voorafgaand aan Earth Hour voerde het Regioteam Limburg samen met het United World College in Maastricht actie bij IKEA Heerlen. Leerlingen van deze school deelden flyers uit over earth hour en onze vrijwilligers gaven iedereen die het maar wilde horen voorlichting over het initiatief. Natuurlijk was ook Panda van de partij.  

 

Schminken in Horn

Het schminken in Supermarkt Louis Vermeulen 'Alles onder 1 dak' was een groot succes!
 
Er werd €160,- gedoneerd en als tegenprestatie zijn we met WNF - Limburg een middagje komen schminken.
Met name rondom de klok van 15.11u was het een drukte van belang. Prins Carnaval, Ruud I, kwam met zijn gevolg de winkel in en vele schoolkinderen kwamen mee!
Er was feest en het WNF was erbij om vrolijke carnevalleske diergezichtjes te maken.
 
Met dank aan Ruud Vermeulen, eigenaar van 'Alles onder 1 dak' en Prins in Horn!

    

 

Sponsorloop Basisschool Weisterbeek uit Horst

Afgelopen juni hebben de kinderen van basisschool Weisterbeek uit Horst een fantastische sponsorloop gehouden. De kinderen van groep 1,2 en 3 hebben een wandeling van kilometer gemaakt en de groepen van de bovenbouw hebben zoveel mogelijk rondjes gerend, en dat allemaal voor het Wereld Natuur Fonds! 

Deze sponsorloop heeft maar liefst € 2043,03 opgebracht!

  


 

Je kunt ons ook vinden op facebook:

WNF Limburg op facebook

Delen