Spring naar content

Standpunten


Natuurbescherming is een kwestie van zorgvuldig afwegen en handelen. Oplossingen zijn niet altijd eenduidig voorhanden. Onderwerpen en thema's vragen om een genuanceerd oordeel en een passende aanpak. We laten in onze standpunten graag zien hoe we over onderwerpen denken en hoe we tot onze aanpak komen.


Palm oil

Palmolie

WWF wil dat de aanleg en beheer van palmolieplantages niet meer ten koste gaat van mensen en kostbare natuur. Daarom werken we aan het verduurzamen van de palmolieproductie.

Lees meer

Soja

Soja

Wat is soja, wat zijn de consequenties van genetisch gemodificeerde soja, en wat voor problemen brengt dit met zich mee voor de natuur? Lees meer over wat er op internationaal niveau gebeurt en wat het standpunt is van het Wereld Natuur Fonds.

Lees meer

School yellow-fin Tonijn

Vis

Lees waarom overbevissing een bedreiging is voor het leven in zee, en wat WNF daaraan doet.

Lees meer

IJsbeer

Olieboringen Noordpool

Shell staat op het punt om naar olie te boren op de Noordpool. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) vindt dat onverantwoord. De Arctische zee is een van de laatste ongerepte wildernissen op aarde. Er leven bedreigde diersoorten als diverse walvissoorten, witte dolfijnen, narwals, ijsberen en walrussen. 

Lees meer

Kudde impala's

Jacht en jachttoerisme

Mensen zijn van oorsprong jagers. Maar in deze tijd hoeven de meesten van ons niet meer op jacht om aan eten te komen. Toch komt jacht nog op veel plekken in de wereld voor. Ook in de westerse wereld. Het onderwerp zorgt vaak voor conflicterende meningen en roept soms hevige emoties op. Zeker als het om jachttoerisme gaat.

Lees meer

Zeehond

Zeehondenjacht

De zee voor de oostkust van Canada is een schoolvoorbeeld van wanbeleid op visserijgebied. Door destructieve vismethoden is de kabeljauwpopulatie begin jaren negentig volledig ingestort. Canada is ook het land van de zeehondenjacht en in Nederland raakt die zeehondenjacht elk jaar weer een gevoelige snaar.

Lees meer

Afrikaanse baby-olifant in Amboseli National Park, Kenia

Olifantenjacht

De olifant is wereldwijd ernstig bedreigd. In grote delen van Afrika heeft de olifant het moeilijk. Daarentegen is er op sommige plaatsen sprake van overpopulatie, en worden olifanten een gevaar voor andere dieren en voor de lokale bevolking.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X