Spring naar content

Hart van Borneo

Gewone neushoornvogel

Gewone neushoornvogel

Dit is de vogel waaraan de andere neushoornvogels hun naam aan danken. Anders dan de andere soorten heeft deze namelijk een omhooggebogen 'hoorn' op zijn snavel. Het mannetje heeft een rode iris, bij het vrouwtje is deze wit tot lichtblauw. Het..

Lees meer

Aziatische olifant

Aziatische olifant

Na de Afrikaanse olifant is de Aziatische het grootste landdier. De Aziatische olifant heeft kleinere oren dan de Afrikaanse en een bolle rug. Bovendien hebben bij de Aziatische olifant de vrouwtjes geen slagtanden. Hoewel de vrouwtjes ('koeien')..

Lees meer

Neusaap

Neusaap

Neusapen zijn uitsluitend op het eiland Borneo te vinden. Ze hebben een lange staart, een bolle buik en zwemvliezen tussen de tenen. Vooral de augurkvormige kokkerd van een volwassen neusaapman is imposant. De grote neus dient om indruk te maken op..

Lees meer

Sumatraanse neushoorn

Sumatraanse neushoorn

Opmerkelijk aan de Sumatraanse neushoorn is zijn beharing. Het is de kleinste van de vijf soorten neushoorns en na de Javaanse de meest bedreigde. Waarschijnlijk zijn er minder dan 200 over, met name in de regenwouden van Sumatra...

Lees meer

Borneose orang-oetan

Borneose orang-oetan

De orang-oetan is een mensaap met een roodbruine vacht. Orangs leven bij voorkeur hoog in de bomen van het oerwoud. Hun naam betekent dan ook 'bos-mens'. Tot voor kort werden de orang-oetans van Borneo en Sumatra als twee verschillende..

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X