Spring naar content

Hart van Borneo

Sporen Sumatraanse neushoorn gevonden op Borneo

april 2013 · Een team van het Wereld Natuur Fonds heeft op het Indonesische deel van het eiland Borneo sporen gevonden van de zeer bedreigde Sumatraanse neushoorn. Het is voor het eerst in meer dan twintig jaar dat verschillende aanwijzingen duiden op de aanwezigheid van neushoorns in Oost-Kalimantan. Er zijn ondermeer pootafdrukken gevonden, sporen in modderpoelen en krassen op boomstammen die veroorzaakt worden door het schuren van de hoorn.

Lees meer

Meer beschermd bos op Sabah

september 2012 · Het Hart van Borneo wordt op Sabah uitgebreid met 183.000 hectare beschermd bos! Dat verklaarde de directeur van het bosdepartement op Sabah onlangs. Het gebied dient als corridor tussen twee nabijgelegen natuurgebieden. In de bossen leven veel bedreigde soorten zoals orang-oetans, pygmee-olifanten, Borneose nevelpanters en Sumatraanse neushoorns.

Lees meer

Lokale bevolking in touw voor de Borneo-olifant

juni 2012 · Het verlies van leefgebied van de Borneo-olifant(ook wel bekend als dwerg- of pygmee-olifant) zorgt ervoor dat deze diersoort steeds vaker in conflict komt met de mens. Om risico's van deze mens-dierconflicten verminderen, wordt er nauw samengewerkt met de lokale bosagentschappen en de overheid.

Lees meer

Een dag uit het leven van Jimmy

juni 2012 · "Mijn naam is Bond, Jimmy Bond" WWF Indonesië 'man van het mysterie' in het veld. Syahirsyah, bekend als 'Jimmy', staat bekend om twee dingen - zijn haar en zijn foto's. Zijn eerste baan bij WWF was als wetenschappelijk medewerker bossen in Oost-Kalimantan.

Lees meer

 

De overstap naar verantwoorde palmolie loont!

april 2012 · De overstap naar verantwoorde palmolie door het bedrijfsleven is niet alleen goed voor de natuur, maar levert ook economisch profijt op. Dat blijkt uit de studie Profitability and Sustainability in Palm Oil Production. Het rapport toont aan dat de economische baten van de certificering van palmolie volgens de principes van de RSPO - de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie- de kosten ruimschoots overstijgen.

Lees meer

Zeldzame dolfijn duikt op in West-Kalimantan

februari 2012 · De irrawaddidolfijn voor komt in kustzeeën en enkele rivieren (waaronder de Irrawaddi in Birma) in Zuidoost-Azië. Voor het eerst is deze zeldzame soort - wereldwijd 6000 individuen - nu ook in de kustgebieden van Kubu Raya en Kayong Utara aangetroffen.

Lees meer

Bewoners brengen lokale natuur in kaart

februari 2012 · Bij het inventariseren van plant- en diersoorten in natuurgebieden in het uitgestrekte Hart van Borneo kan de lokale bevolking een grotere rol spelen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X