Spring naar content

WNF-Projectresultaten

Obama beschermt zee in Alaska tegen olieboringen

december 2014 Bristol Bay, een uniek zeegebied in Alaska. De zee is er rijk aan vis, zoals zalm. En het is een plek waar je de schitterende walvissen zoals de Zuidkaper kunt tegenkomen. Helaas is het gebied lange tijd onzeker geweest van een mooie toekomst. Er waren namelijk plannen om in dit zeegebied te gaan boren naar olie en gas met alle risico’s van dien. President Obama heeft vandaag gelukkig een einde gemaakt aan deze bedreigingen , want olie- en gasboringen in deze zee zijn niet meer toegestaan.

Lees meer

Liuwa-drieling wordt één jaar

december 2014 Op 22 december wordt de leeuwendrieling in Liuwa Plain National Park één jaar. Een heuglijk feit! De geboorte van de drie eind 2013 was een grote opsteker voor WNF, African Parks en het Zambian Carnivore Programma die al jaren bezig waren de leeuwenstand in het park te herstellen.

Lees meer

Mijlpaal bereikt, volgende binnen bereik

december 2014 Het aantal zwarte neushoorns in KwaZulu-Natal is toegenomen van 411 neushoorns tien jaar geleden tot 500 nu. En dat ondanks de stroperij die in dezelfde periode explodeerde. Het zwarteneushoornproject is erin geslaagd de populatie te laten groeien met translocaties naar nieuwe leefgebieden.

Lees meer

Het belang van verborgen camera's voor natuurbescherming

december 2014 De beelden uit de cameravallen die WNF in 20 natuurreservaten in het leefgebied van de reuzenpanda heeft opgesteld, hebben ook dit jaar weer bevestigd dat deze gebieden belangrijk zijn voor de reuzenpanda en beschermd moeten worden (en blijven).

Lees meer

Update Facebook-ijsbeer Nanoek

december 2014 Een jaar geleden hebben de volgers van WNF-Facebook een naam gegeven aan één van de ijsberen op Spitsbergen die met een satellietzender werden gevolgd. Ze gaven haar de naam Nanoek. Nanoek bracht de herfst door, dwalend langs de kusten van Zuid-Spitsbergen. De kust daar is enkele maanden volledig ijsvrij geweest. Gelukkig is Nanoek er toch in geslaagd om genoeg sneeuw voor een hol te vinden om zich voor de winter in te graven en waarschijnlijk haar jongen te krijgen.

Lees meer

Nieuw leefgebied voor karetschildpad Colombia

december 2014 Het WNF heeft onderzoek onder water gedaan in Utria National Park in Colombia. Daar kwamen we tot de ontdekking dat het een nieuw leef- en foerageergebied voor karetschildpadden is, een bedreigde diersoort. Tijdens de zoektocht zijn er 11 zeeschildpadden gevonden. Ze zijn medisch onderzocht, geregistreerd en weer vrijgelaten.

Lees meer

Neushoorn gezenderd in grensgebied

december 2014 In de Khata Corridor, een zeer rijk natuurgebied tussen Nepal en India, is voor het eerst een Indische neushoorn uitgerust met een zender. Het jonge neushoornvrouwtje gaat, dankzij de zender om haar nek, waardevolle data leveren die het Wereld Natuur Fonds en de Nepalese overheid gebruiken om de bedreigde soort nog beter te kunnen beschermen. In een grensgebied ligt het gevaar van stropers altijd op de loer.

Lees meer

Zeegebied Bonaire 35 jaar beschermd

december 2014 Afgelopen weekend is op Bonaire gevierd dat het Bonaire Marine Park 35 jaar bestaat. De riffen van Bonaire zijn van wereldklasse en behoren tot de absolute top van wat de Cariben te bieden hebben. De wateren om Bonaire, vanaf de hoogwaterlijn tot 60 meter diepte, zijn in hun geheel beschermd zeegebied. Ook het eilandje Klein Bonaire valt onder het Marine Park dat wordt beheerd door WNF’s partnerorganisatie Stinapa.

Lees meer

Een geluk bij een ongeluksgetal

november 2014 Nummer 13 heet hij, de Indische neushoorn in Manas NP in India die onlangs de mazzel van zijn leven had. Snel optreden van parkwachters en medewerkers van WNF hebben hem van een wisse dood gered.

Lees meer

Dzanga Sangha: nieuwe hoop in het groene hart van Afrika

november 2014 Sinds eind 2012 wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek door een burgeroorlog verscheurd. Olifanten, gorilla's, luipaarden en chimpansees vinden er een veilig heenkomen op een heel bijzondere plaats: Dzanga Sangha. Maar in mei 2013 maken stropers een eind aan het leven van 26 olifanten. Ruim een jaar later is mede dankzij het WNF de rust hersteld en zijn de dieren weer veilig.

Lees meer

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 Volgende

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X