Spring naar content

WNF-Projectresultaten

WNF: Thailand moet illegale visserij nu aanpakken

april 2015 Het Wereld Natuur Fonds juicht het toe dat de Europese Commissie een gele kaart heeft gegeven aan Thailand, omdat het land veel te weinig doet tegen illegale visserij. De waarschuwing is voor Thailand een belangrijk signaal om zijn vissersvloot beter te controleren en internationale regelgeving voor visserij na te leven. Doet Thailand onvoldoende, dan kan Europa sancties opleggen, zoals een importverbod.

Lees meer

Nieuw plan om mensapen in Centraal-Afrika te beschermen

april 2015 Het aantal gorilla's en chimpansees in Centraal-Afrika blijft dalen als gevolg van stroperij, ziekte en verlies van leefgebied. Dat staat in een nieuw plan voor het beschermen van mensapen in Centraal-Afrika van het Wereld Natuur Fonds, IUCN, Wildlife Conservation Society en partners.

Lees meer

Stappen vooruit in de strijd tegen olifantenstroperij

april 2015 Op de Afrikaanse olifantenconferentie in Kasane, Botswana in maart brachten landen verslag uit van hun inspanningen tegen de illegale handel in ivoor en de stroperij van olifanten. Het stropen is nog steeds van zo'n hoog niveau dat er meer olifanten gedood dan geboren worden. Ook WNF heeft niet stil gezeten in 2014.

Lees meer

Yangtzebruinvissen verhuisd naar nieuw leefgebied

maart 2015 Om de met uitsterven bedreigde Yangtzebruinvis te redden heeft de Chinese overheid een aantal van de walvisachtigen overgebracht naar nieuw leefgebied. De populatie Yangtzebruinvissen is in zes jaar tijd met ruim de helft gedaald tot slechts 1000 exemplaren. “Jaarlijks slinkt de populatie met bijna 14 procent. Zonder dit soort urgente noodmaatregelen is de kans groot dat de Yangtzebruinvis binnen tien jaar is uitgestorven”, licht Esther Blom toe, hoofd Zoetwaterprogramma van het Wereld Natuur Fonds.

Lees meer

Tiende verhuizing zwarte neushoorns

maart 2015 Voor de tiende keer zijn zwarte neushoorns verhuisd naar een nieuw leefgebied in Zuid-Afrika. De locatie waar de 19 dieren een nieuwe populatie moeten gaan opbouwen, wordt geheim gehouden om het stropers niet te gemakkelijk te maken. De geslaagde operatie vond eerder deze maand plaats.

Lees meer

Inheemse bevolking gaat Zuid-Surinaamse bossen beschermen

maart 2015 In Suriname is een unieke samenwerking gestart om een van de meest groene en ongerepte stukken oerwoud op aarde te beschermen. De oorspronkelijke bewoners van de Trio en Wayana-gemeenschappen, gaan samen met onder meer het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Conservation Internatonal (CI) het gebied beschermen tegen opkomende bos- en mijnbouw.

Lees meer

Speurhond doet slimme vondst

maart 2015 De verdachte zak die door een speurhond werd ontdekt in een vrachtwagen op weg van Rusland naar China blijkt een mengsel te bevatten van tijger-  en berenvlees. Dat wijst het criminele vooronderzoek, uitgevoerd met expertise van WWF-Rusland, uit. De smokkelaar wacht een lange gevangenisstraf en een hoge boete.

Lees meer

Narwals zenderen in Canada

maart 2015 Beleef de narwalexpeditie mee. Experts gaan naar Canada's noordelijkst gelegen dorp om narwals te voorzien van satellietzenders. Met de onderzoeksresultaten kunnen we deze bijzondere dieren en hun leefgebied beter beschermen. Lees hier de blogs erover van onze WWF-Canadamedewerkers.

Lees meer

Meer panda's dankzij natuurbescherming

februari 2015 Het aantal reuzenpanda's dat in het wild leeft is de afgelopen elf jaar dankzij gerichte bescherming door China en het Wereld Natuur Fonds gestegen met 268 dieren. Door de toename van 16,8 procent leven er nu in totaal 1.864 panda's in natuurreservaten en bossen in China.

Lees meer

Vrijwilligers tegen dynamietvissers.

februari 2015 Twintig Filipijnse vrijwilligers hebben sinds januari de officiële bevoegdheid om vissers die dynamiet gebruiken aan te houden. Die destructieve vorm van vissen is op de Filipijnen al sinds 1998 verboden maar komt nog steeds veel voor. Ze kregen een workshop die was georganiseerd door de lokale overheden van twee dorpen in het gebied en WWF.

Lees meer

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 Volgende

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X