Spring naar content

WNF-Projectresultaten

Nieuw plan om mensapen in Centraal-Afrika te beschermen

april 2015 Het aantal gorilla's en chimpansees in Centraal-Afrika blijft dalen als gevolg van stroperij, ziekte en verlies van leefgebied. Dat staat in een nieuw plan voor het beschermen van mensapen in Centraal-Afrika van het Wereld Natuur Fonds, IUCN, Wildlife Conservation Society en partners.

Lees meer

Stappen vooruit in de strijd tegen olifantenstroperij

april 2015 Op de Afrikaanse olifantenconferentie in Kasane, Botswana in maart brachten landen verslag uit van hun inspanningen tegen de illegale handel in ivoor en de stroperij van olifanten. Het stropen is nog steeds van zo'n hoog niveau dat er meer olifanten gedood dan geboren worden. Ook WNF heeft niet stil gezeten in 2014.

Lees meer

Yangtzebruinvissen verhuisd naar nieuw leefgebied

maart 2015 Om de met uitsterven bedreigde Yangtzebruinvis te redden heeft de Chinese overheid een aantal van de walvisachtigen overgebracht naar nieuw leefgebied. De populatie Yangtzebruinvissen is in zes jaar tijd met ruim de helft gedaald tot slechts 1000 exemplaren. “Jaarlijks slinkt de populatie met bijna 14 procent. Zonder dit soort urgente noodmaatregelen is de kans groot dat de Yangtzebruinvis binnen tien jaar is uitgestorven”, licht Esther Blom toe, hoofd Zoetwaterprogramma van het Wereld Natuur Fonds.

Lees meer

Tiende verhuizing zwarte neushoorns

maart 2015 Voor de tiende keer zijn zwarte neushoorns verhuisd naar een nieuw leefgebied in Zuid-Afrika. De locatie waar de 19 dieren een nieuwe populatie moeten gaan opbouwen, wordt geheim gehouden om het stropers niet te gemakkelijk te maken. De geslaagde operatie vond eerder deze maand plaats.

Lees meer

Inheemse bevolking gaat Zuid-Surinaamse bossen beschermen

maart 2015 In Suriname is een unieke samenwerking gestart om een van de meest groene en ongerepte stukken oerwoud op aarde te beschermen. De oorspronkelijke bewoners van de Trio en Wayana-gemeenschappen, gaan samen met onder meer het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Conservation Internatonal (CI) het gebied beschermen tegen opkomende bos- en mijnbouw.

Lees meer

Speurhond doet slimme vondst

maart 2015 De verdachte zak die door een speurhond werd ontdekt in een vrachtwagen op weg van Rusland naar China blijkt een mengsel te bevatten van tijger-  en berenvlees. Dat wijst het criminele vooronderzoek, uitgevoerd met expertise van WWF-Rusland, uit. De smokkelaar wacht een lange gevangenisstraf en een hoge boete.

Lees meer

Meer panda's dankzij natuurbescherming

februari 2015 Het aantal reuzenpanda's dat in het wild leeft is de afgelopen elf jaar dankzij gerichte bescherming door China en het Wereld Natuur Fonds gestegen met 268 dieren. Door de toename van 16,8 procent leven er nu in totaal 1.864 panda's in natuurreservaten en bossen in China.

Lees meer

Beruchte Nepalese stroper opgepakt in Maleisiƫ

februari 2015 Twee jaar nadat hij voor de politie het land uit vluchtte werd de beruchte stroper Rajkumar Praja in januari opgespoord in Maleisië en begin februari uitgeleverd aan zijn geboorteland Nepal. Daar staat hem een lange celstraf te wachten voor het stropen van neushoorns en de illegale handel in hun hoorns.

Lees meer

Bijzondere video van Siberische tijgerfamilie

februari 2015 Een korte, maar zeer bijzondere video van een Siberische tijgerin en haar twee stoeiende welpen toont voor het eerst aan dat de ernstig bedreigde diersoort zich vanuit Rusland weer vestigt in China. De nachtelijke infraroodbeelden werden onlangs gemaakt door een cameraval van het Wereld Natuur Fonds.

Lees meer

Weer meer amoerluipaarden geteld in Rusland

februari 2015 In het nationaal park ‘Land van de Luipaard’ in het Russische verre oosten zijn in 2014 tenminste 57 amoerluipaarden geteld. Dit getal is berekend op basis van de beelden uit cameravallen. Aangezien iedere luipaard een uniek patroon van vlekken heeft zijn ze precies te identificeren. De amoerluipaard, ook wel bekend als amoerpanter, is een van de zeldzaamste grote katten op aarde.

Lees meer

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 Volgende

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X