Spring naar content

Wat kun jij doen?

Kies voor een gezonde zee.

Bewuste Visweek 21-27 september 2015

Bewuste Visweek, campagnebeeld, logo

Het leven in zee staat door overbevissing, bijvangst en de ongecontroleerde uitbreiding van viskweekvijvers wereldwijd onder zware druk. We moeten op een meer verantwoorde manier omgaan met onze visbestanden. WNF is een van de initiatiefnemers van de jaarlijkse Bewuste Visweek, waarin we in de supermarkt aandacht vragen voor duurzaam gevangen en verantwoord gekweekte vis.

Lees meer op BewusteVisweek.nl

Koop duurzame en verantwoorde vis

Duurzame visserij gebruikt vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt. Vissers respecteren de natuur onder water, waardoor de visbestanden op peil blijven. Verantwoorde kweek houdt in dat het kweekbedrijf aandacht heeft voor behoud van de natuurlijke omgeving en geen onnodig gebruik maakt van antibiotica en chemicaliën.

Het MSC-keurmerk garandeert dat een vis duurzaam gevangen is. ASC staat voor verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren. Wanneer je vis met het MSC- of ASC-keurmerk koopt, weet je zeker dat je goed zit.

Gebruik de VISwijzer

Het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee brengen gezamenlijk de VISwijzer uit. De vissoorten die we in Nederland graag eten, zijn daarop beoordeeld op duurzaamheid en ingedeeld in een groene, oranje of rode kolom. De blauwe kolom staat voor MSC en ASC.

Download de VISwijzer (pdf), download de app voor iPhone of Android, of kijk op mobiel.goedevis.nl/.

Op www.goedevis.nl vind je een totaaloverzicht van vissoorten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier lees je meer informatie. Om cookies uit te zetten klik je hier. Deze melding verbergen X