Earth Hour zaterdag 19 maart 2016 vanaf 20.30 uur: één uur het licht uit voor de aarde

Wat is Earth Hour?

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Elk jaar eind maart is Earth Hour het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.

WNF en Earth Hour

Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.

Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WNF voor strijdt.

En.. het begint bij onszelf. Als we ons allemaal daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.

Impressie Earth Hour 2015

WNF-ambassadeur André Kuipers doet met panda licht uit van Het Scheepvaartmuseum tijdens Earth Hour 2015
WNF-ambassadeur André Kuipers doet met panda licht uit van Het Scheepvaartmuseum tijdens Earth Hour 2015

Verslag Earth Hour 28 maart 2015