Earth Hour: één uur het licht uit voor de aarde

Wat is Earth Hour?

Elk jaar eind maart is Earth Hour het moment waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Door een uur het licht uit te doen geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet. En vooral over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.

WNF en Earth Hour

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.

Hoe kunnen we onze impact verkleinen?

Het lijkt soms moeilijk om onze impact te verkleinen, maar het kan wél. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WNF voor strijdt.

Samen geven we de aarde door

En.. het begint bij onszelf. Als we ons allemaal daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.

Impressie Earth Hour

Kinderen maken een panda van theelichtjes bij het landmark Vredespaleis in Den Haag tijdens nationaal switch off moment voor Earth Hour 2016
Kinderen maken een panda van theelichtjes bij het landmark Vredespaleis in Den Haag tijdens nationaal switch off moment voor Earth Hour 2016