incasso

Uitleg over hoe WNF omgaat met je (automatische) incasso

Wanneer schrijven we af?

Rond de 24ste van elke maand schrijft WNF je maandelijkse donatie of eenmalige machtiging af. Je krijgt daarvoor (automatisch) een melding van je bank.

  Wat doet WNF als afschrijven niet is gelukt?

  Als het ons niet lukt om het afgesproken bedrag te incasseren bij je bank, dan proberen we het nog een keer of we nemen contact met je op.

  Hoe kan ik mijn incasso wijzigen?

  Je kunt een wijziging van je rekeningnummer op een aantal manieren doorgeven:

  • via het contactformulier op onze website door in het veld ‘Vraag/Opmerking’ je bestaande en nieuwe rekeningnummer in te vullen
  • of door contact op te nemen met ons gratis servicenummer 0800-1962

   Wanneer je een rekeningnummer wijzigt, een wijziging doorgeeft over de hoogte van je donatie of wanneer je een donatie wilt stopzetten, dan wordt er vanwege de verwerking mogelijk nog één keer van het oude rekeningnummer geïncassseerd.

   Als je wilt is het mogelijk om de incasso zelf tegen te houden via de bank (dat is je stornorecht). Als je het niet eens bent met deze afschrijving kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank (vraag je bank naar de voorwaarden). Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via ons gratis servicenummer 0800-1962.

   Wat zijn SEPA en IBAN?

   Europa heeft een gezamenlijk internationaal betaalsysteem ingesteld: SEPA (Single European Payments Area). Een IBAN (International Bank Account Number) is een langer rekeningnummer waarmee betalen binnen Europa gemakkelijker is geworden.

   Het Wereld Natuur Fonds voldoet aan de eisen die de Europese Unie stelt. WNF gebruikt je IBAN alleen voor transacties.

   • Kijk op omnummertool.overopiban.nl of op creditcard.nl/iban-converter voor je eigen IBAN-rekeningnummer.
   • Het IBAN-bankrekeningnummer, de BIC-code en het Incassant-ID van het Wereld Natuur Fonds:
    IBAN WNF: NL31RABO0300000030
    BIC WNF: RABONL2U
    Incassant ID WNF: NL60WNF411775880000

   Vragen aan WNF?

   Bij de afdeling Informatie en Service kun je terecht voor al je vragen, opmerkingen en eventuele klachten. We zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via ons gratis servicenummer 0800-1962.

   Of kijk ook eens op de pagina met vragen en antwoorden.

   Leeuw