Franciscushaai

Franciscushaai
Wetenschappelijke naam Heterodontus francisci
Engelse naam horn shark
Verspreiding westkust van Noord- en Zuid-Amerika
Voeding schelp- en schaaldieren
Lengte 58 - 122 cm
Deze soort behoort tot de familie van de stierhaaien. Deze trage bodembewonende haaien hebben een brede vierkante kop. Ze hebben twee rugvinnen, elk met een stevige doorn aan de voorzijde. De eieren zijn spiraalvormig. De franciscushaai is 's nachts actief. Hij is grijs of bruin, meestal met kleine donkere stippen. Deze haai legt per keer twee eieren die elk apart in een rotsspleet worden vastgezet. Het duurt 7 tot 9 maanden voor ze uitkomen. De jonge dieren zijn helderder van kleur.

Logo WNF-Rangers

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar?

En zoek je leuke dierenweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de WNF-Rangers. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En er komen steeds weer nieuwe bij!

Team Tijger

Logo Team Tijger, WNF-Rangeractie 2018

WNF-Rangers komen in actie voor de tijger. Doe ook mee!

Meld je actie hier aan