Afrikaanse zeearend

Afrikaanse zeearend
Wetenschappelijke naam Haliaeetus vocifer
Engelse naam African fish eagle
Verspreiding Afrika
Voeding vis, vogels, zoogdieren
Lengte 70 cm (snavel tot staartpunt), spanwijdte 165 cm
Gewicht 2 - 3,5 kg
Deze vrij kleine zeearend leeft in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Hij komt zowel aan de kust als in het binnenland voor. Hij gooit regelmatig zijn kop naar achteren en laat dan een kenmerkend gekrijs horen.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!