Antarctische zeebeer

Antarctische zeebeer
Andere namen Antarctische pelsrob
Wetenschappelijke naam Arctocephalus gazella
Engelse naam Antarctic fur seal
Verspreiding eilanden rondom Antarctica, voornamelijk rondom 65 graden Zuiderbreedte
Leeftijd vrouwtje 6 jaar, max. 23 jaar, mannetje 7-8 jaar, max. 15 jaar
Voeding krill, vis en inktvis, soms ook vogels
Lengte 1,65 - 2 m (mannetje), vrouwtje 1,15-1,4 m, bij geboorte 60 - 73 cm
Gewicht 90 - 210 kg (mannetje), vrouwtje 25 - 55 kg, bij geboorte 4,5 - 6,5 kg
Deze pelsrobben zijn grijs tot bruin op de rug met een donkergele borst en keel. Bij jonge dieren en vrouwtjes is de borst soms crème. Eén op de 2000 dieren is geheel creme tot wit van kleur. De Antarctische zeebeer is in de 18e eeuw bijna uitgeroeid, maar de soort heeft zich goed hersteld.