Australische zeebeer

Australische zeebeer
Andere namen Australische pelsrob
Wetenschappelijke naam Arctocephalus pusillus doriferus
Engelse naam Australian fur seal
Verspreiding Zuidkust van Australië van New South Wales tot Victoria en rondom Tasmani
Voeding vis en inktvis
Lengte 2 - 2,25 m (mannetje), bij geboorte 64 - 81 cm, vrouwtje 1,25 - 1,7 m, bij geboorte 62 - 79 cm
Gewicht 220 - 360 kg (mannetje), bij geboorte 5 - 12,5 kg, vrouwtje 36 - 110 kg, bij geboorte 4,5 - 10 kg
De Australische zeebeer wordt beschouwd als een ondersoort van de Zuid-Afrikaanse zeebeer. De mannetjes zijn grijsachtig-bruin en hebben grove manen. De pups zijn bij geboorte geheel zwart. Het zijn uitstekende duikers en ze halen hun voedsel op grote diepte.