Australische zeeleeuw

Australische zeeleeuw
Wetenschappelijke naam Neophoca cinerea
Engelse naam Australian sea lion
Verspreiding eilanden ten zuiden van Australië, o.a. Kangaroo Island
Voeding vis, pinguïns en wenkkrabben
Lengte 3 -3,5 m (mannetje) , vrouwtje 2,5 -3 m, bij geboorte 75 cm
Gewicht 400 kg (mannetje), vrouwtje 250 kg, bij geboorte 6,5 kg
De Australische zeeleeuw is lichtbruin van kleur. Doordat ze op veelal afgelegen eilanden leven is er weinig over bekend. Op Kangaroo Island is de lokale populatie een toeristische attractie geworden. In het algemeen trekken ze zich niet veel van de mensen aan.