Aziatische goudkat

Aziatische goudkat
Wetenschappelijke naam Felis temmincki; Catopuma temmincki
Engelse naam Asiatic golden cat
Verspreiding Zuidoost-Azië en Sumatra
Leeftijd 18 jaar
Voeding knaagdieren, vogels, kleine herten
Lengte 75 - 105 cm
Gewicht 8 - 15 kg
Status kwetsbaar
Deze middelgrote kat leeft in bossen van zuidelijk China tot en met Sumatra. Zijn vacht is goudbruin met een kenmerkend wit en grijs streeppatroon op zijn kop. Het vrouwtje werpt 2 tot 3 jongen per keer.