Bengaalse tijger

Bengaalse tijger
Andere namen koningstijger
Wetenschappelijke naam Panthera tigris tigris
Engelse naam Bengal tiger; royal tiger
Verspreiding India, Bangladesh, Nepal, Buthan
Leeftijd 15 jaar
Voeding zwijnen, herten, runderen
Lengte tot 2,65 m (zonder staart)
Gewicht 250 kg
Status bedreigd

De Bengaalse tijger dankt zijn naam aan Bangladesh, maar komt vooral in India voor. Het is de ondersoort van de tijger die nu nog in de grootste aantallen en verspreiding voorkomt in het wild. Rond 1900 waren er alleen in India al tegen de 40.000. In 1972 was dit aantal hier dramatisch gedaald tot 2000.

Daarna ging het op en neer met de aantallen, het daalde zelfs tot 1700 op het dieptepunt. Maar natuurbescherming heeft effect. Het aantal tijgers in India wordt nu geschat op meer dan 2200. In totaal zijn er nu (anno 2016) ongeveer 2630 Bengaalse tijgers. 

Meer informatie over tijgers

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen