Bennettwallaby

Bennettwallaby
Andere namen Bennett-wallaby; Bennettwallabie
Wetenschappelijke naam Macropus rufogriseus; Wallabia rufogrisea
Engelse naam Bennett's wallaby
Verspreiding Australië, Tasmanië
Voeding gras, wortels van vetplanten en bladeren
Lengte 80 cm, staart 70 cm
Gewicht 10 - 25 kg
De Bennettwallaby is een kleine kangoeroe die vaak in dierentuinen wordt gehouden. Wallaby's houden zich meestal overdag schuil in de struiken om tegen de avond naar open gebieden te gaan om te grazen. Ze worden soms door boeren geschoten omdat die deze graseters als concurrent voor hun vee zien.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen