Bergkangoeroe

Bergkangoeroe
Andere namen wallaroe
Wetenschappelijke naam Macropus robustus
Engelse naam wallaroo
Verspreiding Australië
Voeding gras en bladeren
Lengte 80 - 140 cm, staart 60 - 90 cm
Gewicht 15 - 50 kg
Status niet beoordeeld
De bergkangoeroe zit wat grootte betreft een beetje tussen de grote kangoeroes en de kleine wallaby's in. Ze worden daarom ook wel wallaroes genoemd. Ze komen in verschillende leefgebieden voor, maar vooral op plekken met rotspartijen. Overdag houden ze zich meestal schuil vanwege de hitte, om tegen de namiddag te gaan grazen en knabbelen. Bergkangoeroes leven doorgaans in hun eentje of met hun jongen.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!