Bonte dolfijn

Bonte dolfijn
Andere namen donkergestreepte dolfijn
Wetenschappelijke naam Lagenorhynchus obscurus
Engelse naam dusky dolphin
Verspreiding kustwateren rondom Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland
Voeding vis, met name ansjovis
Lengte 1,6 - 2,1 m, bij geboorte 55 - 70 cm
Gewicht 50 - 90 kg, bij geboorte 3 - 5 kg
Deze dolfijn heeft een ingewikkelde tekening van verschillende tinten blauwzwart, grijs en wit. Het voorhoofd loopt direct na de snuitpunt omhoog. Kleine groepen bonte dolfijnen kunnen zich korte tijd tot een enorme scholen van soms wel duizend dieren aansluiten. Ze springen veel en zoeken vaak lichamelijk contact. De bonte dolfijn leeft in koel water (10 tot 18 graden Celcius) met een diepte van hoogstens 200 meter. Er zijn drie ondersoorten die respectievelijk bij Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland voorkomen. Doordat ze op vissen jagen waar mensen ook veel op vissen, raken bonte dolfijnen vaak in netten verstrikt. In Zuid-Amerika worden ze ook gericht gevangen voor de consumptie en om het vlees als aas te gebruiken.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!