Degoe

Degoe
Wetenschappelijke naam Octodon degus
Engelse naam degu
Verspreiding Chili, West-Peru
Leeftijd 1 - 2 jaar, als huisdier 5 - 8 jaar
Voeding gras, zaden
Lengte 12,5 - 19,5 cm, staart 10 - 16 cm
Gewicht 175 - 300 gram
De degoe is een knaagdier uit het Zuidwesten van Zuid-Amerika: van de kust tot hoog in het Andesgebergte. Degoes leven in kolonies en zijn vooral overdag actief. Ze graven uitgebreide gangenstelsels en leggen daarin ook een wintervoorraad aan. Ze kunnen bij gevaar het uiteinde van hun staart loslaten, net als hagedissen. De staart groeit echter nooit meer aan. De degoe is bruingrijs en heeft vaak een geel-achtige 'halsband' en oogleden. Afgezien van zijn behaarde staart lijkt de degoe wel wat op een grote huismuis maar is meer verwant aan de chinchilla. Ze krijgen 3 tot 10 jongen per worp. Bij de geboorte zijn deze al geheel behaard en de ogen gaan al na korte tijd open. Degoes worden veel als huisdieren gehouden.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen