Dolfijn van Cuvier

Wetenschappelijke naam Ziphius cavirostris
Engelse naam Cuvier's beaked whale
Verspreiding wereldwijd in gematigde, subtropische en tropische zeeën
Voeding inktvis en diepzee-vissen
Lengte 5,5 - 7 m, bij geboorte 2 - 3 m
Gewicht 2000 - 3000 kg, bij geboorte 250 kg
De dolfijn van Cuvier is een stevig gebouwde spitssnuitdolfijn, bruinig van kleur met kleurpatronen en vlekken over het hele lichaam. De onderkaak is zwaargebouwd en bij mannetjes steken er twee tanden uit aan de voorkant. Soms groeien er zeepokken op deze tanden, waardoor ze wat op borstels lijken.
Geen resultaten