Dolfijn van Fraser

Dolfijn van Fraser
Andere namen Fraser-dolfijn
Wetenschappelijke naam Lagenodelphis hosei
Engelse naam Fraser's dolphin
Verspreiding diepe wateren van de tropische Indische en Stille Oceaan
Voeding vis, inktvis en garnalen
Lengte 2 - 2,6 m, bij geboorte 1 m
Gewicht 160 - 210 kg, bij geboorte 20 kg
Dit is een krachtig gebouwde dolfijn. Hij heeft een korte maar duidelijke snuit en erg korte flippers. De rugvin is klein en licht gebogen. Ook de staartvin is vrij klein en heeft een inkerving in het midden. Vanaf het oog loopt een donkere veeg naar achteren, omlijnd door een crémekleurige smallere streep. Op de rug heeft deze dolfijn een donkere 'mantel'', de buik is wit of roze. Fraser-dolfijnen zijn erg actief, maar maken geen speelse indruk. Ze leven in groepen van gemiddeld honderd individuen.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!