Dwerggriend

Wetenschappelijke naam Feresa attenuata
Engelse naam pygmy killer whale
Verspreiding wereldwijd in diepe tropische en subtropische zeeën
Voeding vis, zoals sardines, inktvis, soms kleine dolfijnachtigen
Lengte 2,1 - 2,6 m, bij geboorte 80 cm
Gewicht 110 - 170 kg
De dwerggriend is verwant met de witlipdolfijn. Hij staat als tamelijk agressief te boek, in ieder geval wanneer geprobeerd werd ze te vangen en te temmen. Ondanks hun geringe lengte maken ze ook wel eens jacht op andere dolfijnachtigen.
Geen resultaten

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!