Gevlekte koeskoes

Gevlekte koeskoes
Wetenschappelijke naam Phalanger maculatus
Engelse naam spotted cuscus
Verspreiding Noordoost-Australië, Nieuw-Guinea
Voeding bladeren, fruit, bloemen
Lengte 35 - 45 cm, staart 40 cm
Gewicht 1,5 - 3,5 kg
De gevlekte koeskoes is een in de bomen levend nachtdier. Dit buideldier voedt zich hoofdzakelijk met bladeren en beweegt vrij traag. Zijn staart is relatief lang en krult in rust meestal op. Bij het klimmen krult de grijpstaart om takken en werkt zo als vijfde hand.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen