Gibbons

Gibbons
Wetenschappelijke naam Hylobatidae
Engelse naam gibbons
Verspreiding regenwouden Zuidoost-Azië (incl. Indonesië)
Voeding vooral vruchten
Aantal soorten 15
onderverdeling 2
Gibbons horen bij de mensapen, maar lijken minder op mensen dan de grote mensenapen zoals de chimpansee. Ze hebben geen staart en in verhouding erg lange armen waaraan ze spectaculair door de bomen kunnen slingeren. Ook hun gezang is indrukwekkend. Uitzonderlijk voor apen is dat gibbons monogaam zijn: mannetje en vrouwtje blijven bij elkaar en brengen samen hun kinderen groot.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen