Grijze reuzenkangoeroe

Grijze reuzenkangoeroe
Wetenschappelijke naam Macropus giganteus
Engelse naam eastern grey kangaroo
Verspreiding Oost-Australië; Tasmani
Leeftijd tot 20 jaar
Voeding gras en bladeren
Lengte 1 -1,4 m, staart 75 - 100 cm
Gewicht tot 65 kg
Status niet beoordeeld
De grijze reuzenkangoeroe is bijna net zo groot als de rode reuzenkangoeroe. Zijn leefwijze is ook vergelijkbaar met die van de rode. Deze kangoeroes leven iets meer in open bos en vormen kleinere familiegroepen. Daarnaast zijn zowel de mannetjes als de vrouwtjes grijsbruin gekleurd en komt de grijze reuzenkangoeroe bijna uitsluitend in de oostelijke helft van Australië voor. De Westelijke grijze kangoeroe (die verwarrend genoeg in het Zuiden van Australië voorkomt) is een andere soort (Macropus fuliginosus).

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!