Grote mensapen

Grote mensapen
Wetenschappelijke naam Hominidae
Engelse naam great apes
Verspreiding regenwouden van Afrika en Azië (Borneo en Sumatra)
Leeftijd tot 45 jaar (in het wild)
Voeding vooral plantaardig, soms aangevuld met dierlijk voedsel
Lengte max. 1,4 m (chimpansee) tot max. 1,7 m (gorilla)
Gewicht ca. 34 kg (bonobo) tot ca. 180 kg (gorilla)
Aantal soorten 6 (exclusief de mens)
onderverdeling 3, 3 geslachten (exclusief de mens)

Tot de grote mensapen worden in ieder geval 6 soorten gerekend:

    Veel wetenschappers beschouwen daarnaast ook de mens als een soort die tot de grote mensapen behoort.

    Meer informatie over mensapen

    Tussen 6 en 12 jaar?

    Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

    Geef de tijger een toekomst

    Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

    Kijk wat je kunt doen