Guadalupe zeebeer

Wetenschappelijke naam Arctocephalus townsendi
Engelse naam Guadalupe fur seal
Verspreiding Guadalupe eilanden (Mexico) en de Channel Islands in Californië
Voeding inktvis en lantarenvissen
Lengte 180 cm (mannetje), vrouwtje 120 cm, bij geboorte 60 cm
Gewicht 100 kg (mannetje)
Status kwetsbaar
De vacht van deze zeebeer is zwart en de snuit en flippers zijn relatief lang. In het verleden is deze soort net als andere zeeberen - ook bekend als pelsrobben - zwaar bejaagd. In 1928 dacht men dat de Guadalupe zeebeer uitgestorven was, maar de soort werd in 1954 herontdekt.
Geen resultaten