Indische neushoorn

Indische neushoorn
Andere namen Aziatische neushoorn; pantserneushoorn
Wetenschappelijke naam Rhinoceros unicornis
Engelse naam Indian rhinoceros
Verspreiding India, Nepal
Leeftijd 45 jaar
Voeding gras, fruit, bladeren, takken
Lengte tot 3,8 m
Gewicht 1800 - 2300 kg (max. 2700)
Status kwetsbaar

De Indische neushoorn heeft maar één hoorn en een dikke, geplooide huid. Dat heeft hem zijn andere naam 'pantser-neushoorn' opgeleverd.

Ooit kwam deze soort in heel Zuid-Azië voor, maar aan het begin van de 20e eeuw was hij bijna uitgeroeid. Hoewel zijn hoorn nog steeds gewild is als ingrediënt van traditionele oosterse medicijnen, wordt de Indische neushoorn tegenwoordig effectief beschermd. Nu zijn er meer dan 3000.

In het door WNF gesteunde reservaat Chitwan (zuidelijk Nepal) is hun aantal zelfs zo toegenomen, dat er van daaruit weer een paar in een ander natuurgebied konden worden teruggebracht.

Meer informatie over neushoorns

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen