Indo-Chinese tijger

Indo-Chinese tijger
Andere namen Achterindische tijger
Wetenschappelijke naam Panthera tigris corbetti
Engelse naam Indo-Chinese tiger; Indochinese tiger
Verspreiding vaste land Zuidoost-Azië (ten noorden van de Istmus van Kra: Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar, Vietnam, Zuidoost-China)
Voeding zwijnen, herten, runderen
Lengte tot 2,6 m (zonder staart)
Gewicht tot 180 kg
Status bedreigd

De meeste Indo-Chinese tijgers leven in de regenwouden van noordelijk Thailand. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en stroperij is deze tijger in gevaar. Naar schatting zijn er nog minder dan 200.

Deze tijger is wat kleiner dan de Bengaalse. De grondkleur van de vacht is donkerder, maar wel lichter dan bij de Zuid-Chinese tijger. Tot het jaar 2005 werd ook de Maleise tijger nog tot deze ondersoort gerekend.

Meer informatie over tijgers

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen