Juan-Fernández zeebeer

Juan-Fernández zeebeer
Andere namen Juan-Fernández pelsrob
Wetenschappelijke naam Arctocephalus philippii
Engelse naam Juan Fernández fur seal
Verspreiding Juan-Fernandez en Desventuradas eilanden voor de kust van Chili
Voeding vis en inktvis
Lengte 2 m (mannetje), vrouwtje 1,4 m, bij geboorte 65 cm
Gewicht 140 kg (mannetje), vrouwtje 50 kg, bij geboorte 6,5 kg
Status kwetsbaar
De Juan-Fernández zeebeer komt voornamelijk voor rond de Juan-Fernandez eilanden bij Chili. Deze zeebeer is zwart van kleur en heeft relatief lange flippers en een spitse snuit. Deze soort was zo goed als uitgeroeid in de 16e tot de 19e eeuw. Pas in 1965 is deze zeebeer herontdekt en de populatie groeit nu snel (20% per jaar). Er zijn nu naar schatting zo'n 750 tot 800 dieren.