Layard spitssnuitdolfijn

Wetenschappelijke naam Mesoplodon layardii
Engelse naam strap-toothed whale
Verspreiding koude wateren op het zuidelijk halfrond
Voeding pijlinktvis
Lengte 5 - 6,2 m
Gewicht 1000 - 3000 kg
De Layard spitssnuitdolfijn heeft grote donkere en lichte vlekken op het lichaam. Doorgaans hebben ze veel littekens. De kop is donker. Deze dolfijn dankt zijn Engelse naam 'strap-toothed whale' aan het feit dat de twee tanden in de onderkaak bij oudere mannetjes als een band over de bovenkaak heengroeien, waardoor de bek maar gedeeltelijk open kan.
Geen resultaten

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!