Maleise tijger

Maleise tijger
Wetenschappelijke naam Panthera tigris jacksoni
Engelse naam Malayan tiger
Verspreiding Maleisisch schiereiland
Voeding zwijnen, herten, runderen
Lengte tot 2,6 m (zonder staart)
Gewicht tot 180 kg
Biotoop regenwoud
Status ernstig bedreigd

Deze ondersoort van de tijger wordt pas sinds 2004 onderscheiden. Tot die tijd werden deze tijgers tot de Indo-Chinese tijger gerekend.

Zoals hun naam aangeeft leven ze in Maleisië. Hun verspreidingsgebied (het Maleisisch schiereiland) grenst aan dat van de Indo-Chinese tijger. De scheiding loopt bij de Istmus van Kra (het smalste deel van het schiereliand, bij de zuidelijkste punt van Myanmar).

Er leven naar schatting nog maar zo'n 250 Maleise tijgers in het wild. 

Meer informatie over tijgers

    Tussen 6 en 12 jaar?

    Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

    Geef de tijger een toekomst

    Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

    Kijk wat je kunt doen