Manenrob

Manenrob
Wetenschappelijke naam Otaria byronia
Engelse naam Southern sea lion
Verspreiding rondom zuidelijk Zuid-Amerika: van Peru tot Rio de Janeiro
Leeftijd tot 20 jaar
Voeding vis, kreeftachtigen en schelpdieren
Lengte 2,6 m (mannetje), vrouwtje 2 m, bij geboorte 80 cm
Gewicht 300 kg (mannetje), vrouwtje 150 kg, bij geboorte 10 - 15 kg
Het mannetje van de manenrob is een imposante verschijning vanwege de grote, zwaargebouwde kop. In het wild is de orka een van de grootste belagers van deze zeeleeuw. In Patagonië (Argentinië) komen orka's zelfs het strand op om jonge manenrobben te grijpen.

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen