Manenrob

Manenrob
Wetenschappelijke naam Otaria byronia
Engelse naam Southern sea lion
Verspreiding rondom zuidelijk Zuid-Amerika: van Peru tot Rio de Janeiro
Leeftijd tot 20 jaar
Voeding vis, kreeftachtigen en schelpdieren
Lengte 2,6 m (mannetje), vrouwtje 2 m, bij geboorte 80 cm
Gewicht 300 kg (mannetje), vrouwtje 150 kg, bij geboorte 10 - 15 kg
Het mannetje van de manenrob is een imposante verschijning vanwege de grote, zwaargebouwde kop. In het wild is de orka een van de grootste belagers van deze zeeleeuw. In Patagonië (Argentinië) komen orka's zelfs het strand op om jonge manenrobben te grijpen.