Neushoorns

Neushoorns
Andere namen rhinocerossen; rhino's
Wetenschappelijke naam Rhinocerotidae
Engelse naam rhinoceroses; rhino's
Verspreiding Afrika; Zuidoost Azië
Leeftijd tot 60 jaar
Voeding planten
Lengte max. 2,3 m (Sumatraanse) tot max. 4,2 m (witte)
Gewicht max. 950 kg (Sumatraanse) tot max. 3600 kg (witte)
Aantal soorten 5
onderverdeling 2
Status bedreigd

Er zijn vijf soorten neushoorns: de witte en de zwarte neushoorn komen in Afrika voor, de Indische, Javaanse en de Sumatraanse neushoorn in Azië. Door het verdwijnen van hun leefgebied maar vooral door de meedogenloze jacht om hun hoorn is het aantal van alle soorten sterk afgenomen.

In Afrika leefden in de vorige eeuw waarschijnlijk honderd keer zoveel neushoorns als nu. De Javaanse neushoorn is inmiddels een van de zeldzaamste diersoorten ter wereld. WNF zet zich al vanaf de oprichting voor de neushoorn in en heeft naast tegenslagen ook successen behaald. Zo staan de Indische en de witte neushoorn er nu beter voor dan enkele tientallen jaren geleden.

Meer informatie over neushoorns

Tussen 6 en 12 jaar?

Op zoek naar leuke dierweetjes? Snuffel ook eens rond in de dierenbieb van de Rangerclub. Daar kun je ruim 1000 dieren vinden. En elke dag komen er weer nieuwe bij!

Geef de tijger een toekomst

Er leven nog slechts 3.900 tijgers in het wild. Om dit iconische dier van de ondergang te redden, moet hun aantal snel worden verdubbeld. Steun daarom het reddingsplan van WNF en geef de tijger een toekomst!

Kijk wat je kunt doen