Nieuw-Zeelandse zeebeer

Nieuw-Zeelandse zeebeer
Wetenschappelijke naam Arctocephalus forsteri
Engelse naam New Zealand fur seal
Verspreiding Zuidkust van Australië en Nieuw Zeeland
Voeding vis (vooral barracuda) en inktvis
Lengte 145 - 200 cm (mannetje), vrouwtje 125 - 150 cm, beiden bij geboorte 40-45 cm
Gewicht 120 - 185 kg (mannetje), bij geboorte 3,9 kg, vrouwtjes 25 - 50 kg, bij geboorte 3,3 kg
Zeeberen worden ook wel pelsrobben genoemd. Ze hebben oortjes net als de zeeleeuw en een dikke vacht. Er is vroeger op de Nieuw-Zeelandse zeebeer gejaagd, maar nu is die volledig beschermd. De mannetjes van deze soort zijn veel zwaarder en donkerder van kleur dan de vrouwtjes.